Ghidul Oaspetelui

Ghidul oaspetelui Vama54 Family Resort™ * * *
Pentru o vacanta perfecta!
Cabana boutique cu 15 camere + 16 bungalowuri premium, restaurant bufet, bar, piscina exterioara incalzita, jacuzzi, ciubar, gradinita si parc de joaca pentru copii situate in Situl Natura2000 Ciucas, Alt. 877m
Sat Dalghiu, Comuna Vama Buzaului
Judetul Brasov
www.vama54.ro
mail: contact@vama54.ro
Tel/WhatsApp: 0775167223
Dragi oaspeti, intreaga echipa Vama54 Family Resort va doreste un sejur placut și va solicita, cu respect, sa cititi aceasta brosura, deoarece cazarea in complexul turistic implica acceptarea regulamentelor si a codului de conduita in restaurant de catre toti oaspetii, regulamente prezentate in prezentul ghid si afisate in diverse locuri din complexul turistic Vama54 Family Resort.

Indiferent daca sunteti cazati in cabana sau in bungalow sau numai in vizita, in calitate de oaspete Vama54 Family Resort, aveti obligatia de a respecta regulamentele de cazare si acces in zonele de relaxare si parcul de joaca, de a va asigura ca, copiii dumneavoastra sunt in siguranta, de a nu deranja prin diverse actiuni restul oaspetilor aflati in complex. Facem tot posibilul sa oferim servicii de calitate tuturor oaspetilor si va invitam pe aceasta cale sa ne sustineti in acest demers, respectand restul oaspetilor care isi petrec concediul in acelasi timp cu dumneavoastra la Vama54 Family Resort.

“Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”
citat din filosoful britanic John Stuart Mill

CUPRINS:
1. Obiective turistice si activitati recreative
2. Restaurant & bar
3. Activitati pentru copii Indoor & Outdoor
4. Accesul in complexul turistic & parcare
5. Siguranta oaspetilor & Reclamatii
6. Modalitati de plata
7. Regulament de cazare
8. Regulamente facilitati SPA & Piscina
9. Jocuri si biblioteca
INFORMATII TEHNICE:
10. Informatii practice pentru oaspetii cazati la bungalowuri
11.Telefonie mobila si internet in complexul turistic
12. Functionare TV, cartela acces in camera, economizor energie
13. Sisteme de incalzire camere/bungalowuri
14. Utilizarea sistemului ecologic de epurare a apelor uzate
15. Energie electrica ecofriendly – sistem off-grid
16. Serviciul de menaj zilnic & Inlocuire lenjerii si prosoape
17. Deseuri menajere
1. Obiective turistice si activitati recreative in apropiere

Varful Ciucas, traseu mediu spre dificil de 5-6 ore de la Vama54 Family Resort.
Traseul 13 Cruce Rosie face legatura intre localitatea Vama Buzaului și Varful Ciucas, apoi prin Șaua Ciucas. Primul segment urmeaza soseaua de pe Valea Dalghiu pana in Poiana Dalghiu, apoi urca Plaiul Domnesc la Șaua Ciucas. Urcarea se continua pe sub Gemenii Ciucasului si Mana Dracului, cateva din stancile reprezentative pentru masiv. Gasiti harta zonei afisata pe cladirea din parcare.

Cascada Urlatoare, la 6km de Vama54 Family Resort (trekking sau biking)
Cascada Urlatoarea din Vama Buzaului, locul unde poti merge pe apa. Locul perfect pentru o porţie de aer curat, relaxare şi drumetii montane. Puteţi ajunge la cascada din Vama Buzaului atat cu masina, cat si cu bicicleta sau la pas. Drumul trece si prin padure, iar daca aveti noroc de o zi cu soare, atunci spectacolul este şi mai impresionant. Razele soarelui razbat printre ramurile copacilor şi veti avea o senzaţie de liniste deplina. Odata ajunsi la Cascada Urlatoarea, pregatiti-va sa vedeţi ceva cu adevarat unic. Izvoarele de apa ies direct din munte, se sparg pe stanci si ajung în paraul Urlatoarea.

Rezervatia Valea Zimbrilor, in sat Acris, com Vama Buzaului, la 12km de Vama54 Family Resort. Cerbi și caprioare impart acelasi areal cu legendarul animal, protejat in toata Europa In parc mai puteti vedea reni si pauni. Rezervatia pune la dispozitia turistilor o parcare fara plata.
Program de vizitare pe timp de vara (aprilie-septembrie) 0900-20.00. Pe timp de iarna 09.00-18.00.
Rezervatia are program in fiecare zi, de Luni pana Duminica, inclusiv in sarbatorile legale. Nu este necesara o rezervare in prealabil! Telefon contact Centrul de Informare Turistica 0374.020.014 sau 0751.309.540 (Text preluat de pe www.valea-zimbrilor.ro).

Gradina cu struti, Intorsura Buzaului, str. Fabricii, nr 26. Telefon: 0784.460.768. Program 10.00-18.00

Echitatie in Vama Buzaului, la 8km de Vama54 Family Resort, adresa: Vama Buzaului, nr 677, tel de contact si programari: 0766.682.361. Serviciu externalizat.

Pescuit la 5 km de Vama54 Family Resort, pe drumul spre Cascada Urlatoare (in camping Oliver). Vama Buzaului 585 A, Vama Buzaului. Telefon: 0742.802.107

Plimbari offroad pana la lacul Vulturilor, Rafting pe raul Buzau si plimbari cu caiacul pe lacul Siriu. Servicii externalizate. Pentru aceste servicii va rugam sa luati legatura cu domnul Dan Panturu, organizatorul acestor activitati de grup. Telefon 0744329336.

Inchiriere ATV-uri. Pentru a inchiria ATV-uri din zona puteti contacta furnizorul la telefon 0742782232.

Tabla Butii. Istoria scrisa a zonei de sud-est a Ardealului incepe în anul 1211, cand regele Ungriei Andrei al II-lea ofera Tara Barsei Ordinului Cavalerilor Teutoni pentru ocrotirea granitelor. Incepand de la izvorul Buzaului, zona numita “Tabla Butii’’, aflata intre localitatile Vama Buzaului şi Cerau a constituit in evul mediu poarta de sud-est a Ardealului cu Muntenia, o trecatoare care facea legatura intre Tara Romaneasca si Transilvania, ca punct vamal comercial. In anul 1916, odata cu intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, in fosta trecatoare s-au dus lupte inversunate intre armata romana si cea germana. In cinstea eroilor cazuti la datorie, in apropiere de ruinele cetatii a fost ridicat in anul 1922 un Cimitir al Eroilor.

Lacul Siriu, la aproximativ 40km de Vama54 Family Resort
Lacul Siriu este unul dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Tara Buzaielor. Situat intr-o zona mirifica, inconjurat de paduri de basm, lacul este strabatut de-a lungul malului de un drum spectaculos, DN10 Buzau-Brasov, ce trece prin doua viaducte, Giurca si Teherau. O calatorie in zona lacului Siriu va ramane o amintire de neuitat. Caracteristicile lacului Siriu: adancimea maxima 120 m, suprafata 420 ha, volumul 155 milioane mc de apa. Barajul Siriu a fost realizat prin unirea celor doi munti din apropiere, masivul Podul Calului si masivul Siriu. Inaltimea barajului este de 122 m, iar lungimea coronamentului, 570 m.

Lacul Vulturilor – Lacul fara fund, format la 1420 metri altitudine, in inima Muntilor Siriu, se gaseste intr-o zona putin cunoscuta de turisti, cu peisaje salbatice de o rara frumusete, pe partea estica a versantului Malaia. Un al doilea reper dupa care poate fi gasit sunt localitatile Crasna – Sita Buzaului, judeţul Covasna şi Gura Siriului din judetul Buzau. Lacul Vulturilor este un lac periglaciar, se intinde pe o suprafata de 0,90 ha şi are o adancime maxima de 2,5 m, in pofida denumirii populare de Lac fara fund.
Denumirea de Lacul Vulturilor i-a fost atribuita de catre scriitorul Alexandru Vlahuţa, prin opera Romania Pitoreasca. Acesta spunea ca zona ar fi fost salasul de primavara al vulturilor, ei aici invatandu-si puii sa zboare.

Biserica evanghelica fortificata din Prejmer la aproximativ 35km de Vama54 Family Resort. Situata in comuna Prejmer, județul Brașov, a fost construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserica, incinta fortificata, cu drum de aparare, doua turnuri, doua bastioane, turn de poarta este monument istoric. In 1999 biserica a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Manastirea Sita Buzaului “Schimbarea la fata” Un lacas de cult prezent in zona orasului Intorsura Buzaului este Manastirea “Schimbarea la fata”, situata pe un deal in apropiere, care in prezent adaposteste 30 de maicute.

2. Restaurant & bar

PROGRAM BUFET RESTAURANT (ULTRA ALL INCLUSIVE):

MIC DEJUN: 8.30 -10.30, PRANZ: 13.00 – 15.00, CINA: 19.00 -21.00

PROGRAM RESTAURANT A LA CARTE:

ZILNIC: 13.00 – 17.00 (ultima comanda a la carte)

PROGRAM CURATENIE SI DEZINFECTARE RESTAURANT & TERASA INCHISA:

ZILNIC: 11.30 – 12.30 & 17.30 – 18.30

Meniu RESTAURANT a la carte:

Ciorba zilei (350ml/60gr), paine, ardei iute, smantana incluse – 22 lei
Porc la garnita cu mamaliguta (200gr/300gr) – 60 lei
Ceafa de porc cu cartofi prajiti (200gr/300gr) – 45 lei
Pastrama de berbecut cu mamaliguta (200gr/300gr) – 70 lei
Snitel vienez din muschi de porc cu cartofi prajiti (200gr/300gr) – 50 lei
Gujoane de pui cu cartofi prajiti (200gr/300gr) – 50 lei
Piept de pui la gratar cu cartofi prajiti (200gr/300gr) -45 lei
Pestele zilei cu legume la gratar (200gr/300gr) – 80 lei
Salata zilei (100gr)– 6 lei
Desertul zilei (100-150gr) – 20 lei

Meniu BAR a la carte:

Apa de izvor – gratuit
Apa minerala (st 500ml) – 9 lei
Coca cola, Fanta, Sprite, Kinley (pahar 250ml) -5 lei
Cafea (diverse sortimente) -9 lei
Ceai (diverse sortimente) -6 lei
Bere Ursus la draft (300ml) – 13 lei
Vin LaSalina, alb, rosu, rose (pahar 150ml) – 20lei
Diverse tarii (40ml) – 25lei
Aperol Spritz, Cuba Libre, Hugo (200ml) – 55lei

IMPORTANT:

Accesul in complexul Vama54 Family Resort pentru servirea mesei pentru turistii fara cazare este posibil numai dupa identificara rezervarii de catre persoanlul complexului turistic.

Timpul maxim care poate fi petrecut in cadrul complexului turistic este 3 ore pentru oaspetii fara cazare.
Pentru pastrarea intimitatii oaspetilor cazati la Vama54 family resort, este interzis accesul oaspetilor fara cazare in zona bungalowurilor sau a piscinei. Vama54 Family Resort™

Toti oaspetii Vama54 Family Resort indiferent daca au sau nu cazare trebuie sa respecte regulile de conduita in restaurantul Vama54 Family Resort™ afisate la intrarea in restaurant si pe terasa inchisa!

REGULI DE CONDUITA IN RESTAURANTUL VAMA54 FAMILY RESORT:

1. Comportamente inadecvate, stare avansata de ebrietate, limbaj agresiv, hartuirea personalului, sau orice alta actiune, inclusiv actiuni ale copiilor oaspetilor (ex: alergare prin restaurant, trantit usi, etc..) nu sunt permise in restaurant sau pe terasa inchisa
2. Bauturile incluse in pachetul ultra all inclusive se comanda la bar si se servesc exclusiv la pahar, zilnic in intervalul 8.30 – 22.00.
3. Pentru siguranta dumnealor, nu servim copii minori la bar. Acestia trebuie insotiti de parinti
4. Servirea de la bufet. Copiii trebuie insotiti in proximitatea bufetului pentru evitarea accidentelor. Va rugam sa nu va inghesuiti la bufet. Puteti reveni ori de cate ori doriti la bufet in intervalul orelor de masa. Personalul Vama54 Family Resort va completa bufetul de fiecare data cand este necesar
5. Fumatul sau utilizarea tigarilor electonice de orice fel nu sunt permise in restaurant sau pe terasa inchisa
6. Folosirea dispozitivelor audio personale (boxe active, telefoane cu sonor tare, etc) nu este permisa.
7. Accesul cu animale de companie in restaurant sau pe terasa inchisa nu este permis
8. Hranirea pisicilor sau a cainilor din curtea Vama54 Family Resort de catre oaspeti nu este permisa.
9. Parasirea restaurantului/terasei cu pahare/cani/vesela/farfurii nu este permisa
10. Aprinderea incalzitorului de terasa nu este permisa in lipsa personalului Vama54 Family Resort!
11. Accesul in restaurant sau pe terasa inchisa in costum de baie nu este permis
12. Mutarea meselor de catre oaspeti in restaurant sau pe terasele interioara/exterioare nu este permisa
13. Nu acceptam impartirea/splitarea notelor de plata. Aceasta regula se aplica numai pentru oaspetii fara cazare. Daca se doresc mai multe note de plata, acest aspect trebuie comunicat de catre oaspeti de la comanda pentru a se deschide mai multe comenzi.

IN SITUATIA IN CARE SE INCALCA REGULILE DE CONDUITA, PERSONALUL VAMA 54 FAMILY RESORT POATE REFUZA SERVIREA OASPETILOR RESPECTIVI. DE ASEMENEA, PERSONALUL DE SECURITATE VAMA54 FAMILY RESORT POATE SOLICITA PARASIREA RESTAURANTULUI SAU A PROPRIETATII IN SITUATIA IN CARE SUNT INCALCATE MAI MULTE REGULI SAU SE REPETA ACTIUNILE INTERZISE CARE POT PUNE IN PERICOL SAU POT DERANJA RESTUL OASPETILOR. VA RUGAM SA EVITATI PE CAT POSIBIL COMPORTAMENTELE NECIVILIZATE!

3. ACTIVITATI PENTRU COPII

OUTDOOR

Traseu Aventura: O activitate ce se desfasoara la locul de joaca. Copiii vor avea parte de un traseu sportiv, distractiv și plin de jocuri. Varsta recomandata: 3-12 ani.
Kids Survivor: Este o activitate ce are ca scop distractia, munca in echipa și joaca. Copiii vor fi incantati de cateva jocuri pregatite special pentru ei. Varsta recomandata: 3-12 ani.

Treasure Hunting: Hai cu noi intr-o mica aventura pentru a-l ajuta pe Capitanul Piticot sa-si gaseasca comoara. Pentru asta va trebui sa urmezi indiciile ce te vor duce la averea lui pierduta. Sigur Capitanul o sa te astepte cu o mica rasplata pentru munca ta intensa. Activitatea vizeaza munca in echipa, atentia si desigur distractia, partea preferata a copiilor. Varsta recomandata: 3-15 ani.

Kids & Retro Family Disco (in/out): Va asteptam impreuna cu parintii și bunicii la petrecere. Varsta recomandata: copii de toate varstele
Inaltarea zmeului: Ii invitam pe dragalasi alaturi de mamici si tatici pentru a ne bucura de aceasta activitate placuta si haioasa.

Aventura lui piticot: Piticot este un personaj tare indragit de copii, iar cu siguranta, multi dintre ei se regasesc in acest caracter magic. Aventura lui Piticot ii va duce pe micutii dornici de distractie la locul de joaca unde se vor distra cu un mic traseu dinamic, jocuri ce le provoaca creativitatea si ghicitori pentru copii isteti.

Let’s play: Aceasta activitate ii va provoca prin jocuri si concursuri distractive, amuzante si dinamice. Ii asteptam cu mare drag pe copii dornici de actiune.

INDOOR (IN GRADINITA)

Atelier de creatie: Activitate ce are la baza imaginatia și creativitatea celor mici exprimata prin pictura si aplicatii plastice. Varsta recomandata: 5-15 ani

Atelier de teatru: Atelier reprezentat prin jocuri antrenante pentru ,,micii actori” . Acestia vor invata sa-si creeze si sa devina personajele lor de vis. Varsta recomandata: 3- 12 ani

Zumba kids: Aceasta este o activitate dedicata copiilor plina de pasi de dans și fitness distractiv. Varsta recomandata: 3-13 ani

Muzica si miscare: Ii invitam pe copii la distractie cu prietena noastra muzica, vom dansa si ne vom juca. Varsta recomandata: 3-13 ani

Cinema: Dupa o zi plina de veselie va invitam sa vizionam impreuna un film, desen animat sau o poveste. Varsta recomandata: copii de toate varstele

Hora prieteniei: Cei mici o sa aiba placerea de a invata dansuri traditionale romanesti. Cu mult drag va asteptam la aceasta activitate distractiva si plina de energie.

Jocuri de dezvoltare personala: Prin diferite jocuri interactive, copiii invata sa gandeasca creativ si sa interactioneze social. Isi descopera abilitatile emotionale si prin aceste jocuri esentiale

4. Accesul in complexul turistic & parcare

La inregistrarea in complexul turistic fiecare oaspete va primi o bratara de identificare in functie de pachetul achizitionat. Masinile oaspetilor se vor parca in parcarea exterioara.

Accesul auto in interiorul complexului turistic in zona bungalowurilor/parc de joaca este permis numai temporar pentru incarcarea/descarcarea bagajelor pentru oaseptii care au rezervare la bungalowuri.

Check-in 15.00 -22.00 (16.00-22.00 in perioada 15 mai – 15 septembrie). Prezentarea actelor de identitate a tuturor oaspetilor si semnarea fisei de cazare sunt obligatorii. Atentie nu avem receptie non-stop. Totusi personalul de securitate este prezent in complex pe perioada noptii, asigurand paza si siguranta oaspetilor nostri.

In situatia in care sositi inainte de programul normal de check-in, daca bungalowul/camera rezervat(a) este pregatit(a) se pot face formalitatile de cazare in regim early check la un cost suplimentar afisat la receptie.

In situatia in care ajungeti dupa orele 22.00 sunteti rugati sa anuntati ora estimata de sosire la Vama54 Family Resort la tel/whats app 0775167223. In functie de ora se pot solicita taxe suplimentare.

In situatia in care numarul de persoane adulti/copii (indiferent de varsta) sositi la Vama54 Family Resort nu corespunde cu numarul de persoane din rezervare (puteti gasi informatia pe voucherul dumneavoastra) veti plati costurile aferente la receptie in limita capacitatii maxime admise. In situatia sosirii unui numar mai mare de persoane decat cel pentru care exista rezervare, iar oaspetii sunt recalcitranti sau refuza sa achite diferentele solicitate, ne rezervam dreptul de a nu permite acomodarea acestora.

5. Siguranta oaspetilor & reclamatii

Pentru evitarea accidentelor accesul in zonele de relaxare piscina, jacuzzi, ciubar sau in parcul de joaca este interzis in afara programului de functionare afisat in fiecare dintre aceste zone! Nu raspundem de eventualele accidente! Atentie copiii trebuie insotiti permanent, ce exceptia perioadelor in care sunt insotiti de personalul specializat in acest sens, respectiv in perioadele activitatilor.

Siguranta si confortul oaspetilor nostri este o prioritate pentru noi, si de aceea, in situatia in care in afara programului de functionare, respectiv intre orele 22.00 si 8.00 sau in timpul programului de liniste, respectiv 13.00-15.00, intampinati anumite probleme care necesita suportul nostru (ex: sunteti deranjati de alti oaspeti), va rugam sa sunati sau sa trimiteti mesaj whatsapp la nr 0775167223 sau la departamentul paza 0721261426. In cel mai scurt timp un reprezentant Vama54 Family Resort va sosi in receptie sa rezolve problema dumneavoastra.

Persoanele cu boli cardiovasculare sau femeile insarcinate vor folosi facilitatile SPA: sauna, ciubarul si jacuzziul, numai daca medicul curant le permite aceste activitati. Raspunderea utilizarii facilitatilor de catre aceste categorii de oaspeti este in integralitate a dumnealor.

Pentru evitarea accidentelor, copiii mai mici de 10 ani trebuie sa fie insotiti de catre apartinatori pe toata durata sederii la Vama54 Family Resort, in toate zonele din complexul turistic, inclusiv in parcul de joaca cu exceptia perioadelor petrecute in compania Georgianei in timpul activitatilor. Va rugam sa va asigurati ca respecta toate instructiunile de utilizare afisate in zona respectiva pentru siguranta lor (inclusiv varsta/greutatea pentru care sunt garantate anumite parti ale parcului de joaca).

In situatia putin probabila sa existe un eveniment care va poate pune viata in pericol in cadrul complexului turistic va rugam sa accesati butonul de panica amplasat la receptie. Acesta va activa alarma de detectie incendiu si va atentiona in timp util reprezentantii Vama54 Family Resort, dar si pe toti oaspetii aflati in complexul turistic. Sistemele de detectie a incendiului activeaza automat alarmele daca se detecteaza fum/foc in orice zona a complexului turistic. Este strict interzisa incercarea de a dezactiva senzorii din camera. Acestia sunt conectati prin wifi la centrala si orice actionare asupra unui senzor actioneaza imediat sistemul centralizat din receptie pornind alarma de incendiu.

Reclamatii: Orice reclamatie se va preda catre reprezentantii Vama54 Family Resort, in scris, datata si semnata. Orice alta forma de reclamatie nu va fi luata in considerare.

6. Modalitati de plata

Solicitam avans nerambursabil 30% din valoarea totala a rezervarii achitat exclusiv cu card bancar direct in aplicatia de rezervari online, plata fiind securizata 3D Secure. Datele cardului dumneavoastra nu vor ajunge niciodata la unitatea de cazare, acestea fiind utilizate de procesatorul de plati online 100% securizat.

Daca in aplicatia de rezervari nu apar tarife, NU AVEM DISPONIBILITATE pentru perioada solicitata.

Pentru a finaliza o rezervare, dupa ce ati stabilit perioada dorita, ati ales tipul de camera, ati adaugat persoanele extra, inclusiv copii daca este cazul, ati introdus datele dumneavoastra, aplicatia va solicita plata cu card bancar a unui avans nerambursabil in valoare de 30% din total rezervare.

Factura va fi generata automat de sistemul de rezervari dupa ce ati achitat avansul, cu datele introduce de dumneavoastra (beneficiarul rezervarii). Atentie! Aceasta factura nu poate fi modificata.

Dupa ce veti face plata online veti primi pe mailul indicat de dumneavoastra voucherul cu detaliile rezervarii. Va rugam sa verificati daca informatiile sunt in concordanta cu ceea ce ati dorit sa rezervati, si daca nu sunt, va rugam sa ne contactati telefonic la 0775167223, zilnic in intervalul 9.00 – 18.00. Nu avem receptie non-stop!

Diferenta de plata, respectiv 70% din valoarea rezervarii poate fi achitata cu cash, card, euro sau card de vacanta la check-in.

Plata cu cardul de vacanta este posibila numai pentru diferenta de plata, respectiv 70% din valoarea rezervarii si numai daca titularul cardului de vacanta beneficiaza de serviciile rezervate la Vama54 Family Resort, iar rezervarea a fost efectuata pe numele acestuia.

Pet Friendly: Acomodarea cu caini este posibila numai la bungalowuri. Oaspetii cu caini de companie trebuie sa plateasca un depozit de daune la check-in in valoare de 1500 lei (300 Eur), returnabil la plecare, daca nu exista daune. De asemenea acestia nu au acces in zonele interioare de servire a mesei, respectiv in restaurant sau pe terasa inchisa. Va recomandam in cazul in care aveti un caine talie mare sa sunati inainte de a rezerva pentru a primi confirmarea ca acceptam.

Nu rambursam sume de bani oaspetilor care doresc sa isi intrerupa sejurul sau avansuri in caz de neprezentare indiferent de motive. Nu ne putem asuma problemele tuturor oaspetilor, pentru astfel de situatii recomandam asigurari de calatorie. In lipsa unei asigurari beneficiarul este cel care va pierde sumele platite, nu complexul turistic.

7. Regulament de cazare

Program Check-in: In perioada 15 mai – 15 septembrie: 16.00 – 22.00, in restul anului: 15.00-22.00
Program check-out: 8.00 – 11.00
Program restaurant & bar 8.30 – 22.00.
Program de liniste: 22.00 – 8.00 si 13.00 – 15.00

Comportamentele inadecvate care pot deranja restul turistilor cazati la Vama54 Family Resort nu sunt tolerate. In situatia unor reclamatii din partea altor turisti ne rezervam dreptul de a solicita decazarea si parasirea proprietatii a turistilor care incalca prezentul regulament. Tulburarea linistii publice in intervalele de liniste, respectiv 13.00-15.00 si 22.00-8.00, consitituie contraventie conf legii 61/1991

Distrugerile provocate de turisti, sau de copiii minori ai acestora sunt raspunderea acestora. Pentru a evita situatiile neplacute va rugam sa ne anuntati daca pe parcursul sederii dumneavoastra la Vama54 Family Resort ati intampinat astfel de accidente nedorite. Daca vom constata ulterior diverse distrugeri, atunci vom solicita costul total al aducerii la starea initiala a obiectului/lucrarii distruse.

Folosirea dispozitivelor audio (boxe mobile, sisteme audio, telefoane la volum tare, etc) nu este permisa la Vama54 Family Resort atat in zonele comune, curte, piscina, facilitati SPA, terasa, restaurant, holuri, cat si in bungalowuri sau in camere din cabana boutique.

Cazarea cu animale de companie este permisa. Solicitam depozit de daune 1500lei (300 Eur), rambursabil integral la plecare daca nu exista daune. Accesul cu animalul de companie nu este permis in zonele interioare de servire a mesei (conf aut. DSVSA).

Limitarea raspunderii Pasul Zimbrului SRL (societate comerciala care are in proprietate Vama54 Family Resort), nu este si nu va fi responsabila pentru nici un fel de accident, vatamare sau alte evenimente datorate comportamentului inadecvat al turistului, starii de ebrietate, euforie, sau oricarui alt motiv, inclusiv utilizarea incorecta a bailor, dusurilor, corpurilor cu functionare electrica (lampi, aparate de uscat, televizoare etc.) sau in afara regulamentelor afisate in diverse zone ale proprietatii (parc de joaca, piscina, etc)

Scopul acestor reglementari este de a crea cele mai bune condiții posibile pentru ca oaspeții sa convietuiasca cu respect, impreuna in interiorul complexului turistic Vama54 Family Resort, iar calitatea serviciilor si a produselor sa se mentina la standardele cu care ne-am obisnuit oaspetii. Va asiguram ca depunem permanent eforturi pentru a oferi servicii si preparate de cea mai inalta calitate.

8. Jacuzzi & Ciubar

Program: 13.00 – 20.00

Aceste facilitati de relaxare se utilizeaza gratuit, cu rezervare, numai in regim privat, pentru intimitatea dumneavoastra. Accesul este limitat la 30 minute/zi/facilitate.

Pentru a evita accidentele, conflictele si a pastra zona cat mai curata, va rugam sa respectati urmatoarele instructiuni:

1. Faceti o programare la bar inainte de utilizare
2. Accesul cu lotiune/ulei de corp nu este permis la facilitatile SPA
3. Fumatul/vapatul nu este permis in timpul utilizarii facilitatilor SPA
4. Accesul minorilor neinsotiti de adulti nu este permis
5. Va rugam sa nu umblati la sistemul de programare al jacuzziului sau la soba ciubarului
6. Utilizarea sistemelor de sonorizare personale nu este permisa

Piscina exteriora incalzita (1 iunie – 10 septembrie)
Program: 9.30- 19.30

Informatii tehnice: Adancimea apei 1.35m, temperatura 26-28*C
Teste autocontrol – (PH si Clor) de 3 ori/zi

1. Accesul cu lotiune/ulei de corp nu este permis in piscina.
2. Accesul cu bauturi sau mancare nu este permis in piscina.
3. Fumatul/vapatul nu este permis in piscina.
4. Accesul copiilor mai mici de 160cm este permis numai cu aripioare/colac sau insotiti in piscina de parinti. NU TOLERAM ABATERI CARE POT PUNE VIATA IN PERICOL!
5. Sezlongurile din dotare nu se pot rezerva.

6. Este interzisa folosirea prosoapelor din camere/bungaloawuri la piscina. Acestea au chip de detectie, sunt inchiriate, iar utilizarea acestuia la piscina se suprataxeaza cu 150lei/prosop Costul prosopului cu cip solicitat de proprietarul acestora: Immaculate Laundry Services in situatia in care prosoapele sunt patate de lotiuni/uleiuri de corp.

In situatia nerespectarii instructiunilor de utilizare a facilitatilor SPA sau a piscinei personalul Vama54 Family Resort poate solicita oaspetilor parasirea zonei. Atentie zona este supravegheata video 24/24.

9. Jocuri si biblioteca

Pentru zile ploioase si/sau pentru seri cu prietenii va oferim atat jocuri (table, rummy, sah, etc), dar si o selectie de carti pentru lectura. Toate acestea sunt disponibile gratuit la receptie. Va rugam, nu uitati pana la plecare sa inapoiati cartile sau jocurile (complete). Puteti folosi jocurile/cartile, in camere/bungalowuri sau in salile de servire a mesei daca numarul de oaspeti care doresc sa serveasca masa ne permite.

INFORMATII TEHNICE:
10. Informatii practice pentru oaspetii cazati la bungalowuri

Bungalowul inchiriat de dumneavoastra este un produs din gama PREMIUM (clasificat 5* in Italia) al liderului mondial in domeniu, Grup Beneteau Franta. Din dorinta de a oferi oaspetilor nostri vacante in natura, am apelat la acest tip de structura turistica cunoscuta in toata lumea, si la inceput de drum in Romania. Bungalowul este de fapt o casa mobila, pe roti, avand structura din lemn cu insertii de aliaje speciale si toate materialele componente 100% biodegradabile. Acestea nu au nicio legatura cu casele din containere (confuzie des intalnita in Romania). Societatea noastra, Pasul Zimbrului srl, este unic importator in Romania al caselor mobile Beneteau (produse sub marcile Bio Habitat Italia, O’Hara si IRM). Daca doriti mai multe informatii referitoare la achizitia unei case mobile va rugam sa cereti detalii personalului Vama54 Family Resort. Putem aduce la comanda orice model produs in fabricile Beneteau. Bungalowurile de la Vama54 Family Resort sunt proprietati private pe care noi le administram in numele proprietarilor, de aceea va rugam sa le folositi ca niste buni proprietari. Orientativ pretul unui bungalow complet dotat si utilat, gata de folosire poate varia intre 1000 si 1200Eur/mp, in functie de dotarile suplimentare solicitate. Principalele atuuri ale acestor structuri sunt: mobilitatea, impozitul zero precum si faptul ca nu este necesara o autorizatie de construire.

Sistemul de incalzire/racire a bungalowului. La sosirea la Vama54 Family Resort termostatul din interiorul bungalowului va indica temperatura ambientala din interior 21*C. Este recomandat sa nu modificati aceasta temperatura pentru un somn sanatos. Totusi daca doriti sa modificati temperatura interioara puteti face acest lucru doar prin apasarea butoanelor +/- iar centrala va va oferi confortul solicitat. Bungalowurile au centrale proprii pe gaz pentru incalzire si apa calda instant. Atentie la folosirea apei calde de catre copii. Temperatura apei calde este setata la 45*C, temperatura pe care corpul o va percepe fierbinte!
Vara beneficiati de aer conditionat gratuit (maxim 4 ore/zi). Va rugam ca dupa stabilirea temperaturii ambientale din telecomanda aerului conditionat sa setati termostatul centralei din butoanele +/- la o temperatura sub cea dorita in bungalow. Altfel cele doua sisteme vor merge concomitent, unul va incerca sa raceasca aerul si celalat sa il incalzeasca…niciunul dintre acestea nu va putea sa livreze confortul dorit.
Termostatul wireless al centralei termice precum si telecomanda de la aerul conditionat nu trebuie utilizate de catre copii. Nu sunt jucarii. Va rugam sa nu permiteti copiilor sa umble la aceste doua obiecte sensibile.
La intrarea in bungalow veti gasi 2 intrerupatoare pentru lumini. Unul este pentru lumina din living, celalalt (cel cu bec pe intrerupator) pentru lumina de pe terasa. Va rugam sa stingeti lumina de pe terasa exterioara daca nu aveti nevoie de ea.
Usile de acces in bungalow se pot incuia numai dupa ce ati presat usile glisante una in cealalta in cazul bungalowurilor Riviera Mediterranea sau, in cazul bungalowlui tip Vista, usa in tocul lateral. Cheia trebuie sa mearga usor, daca nu merge usor, va rugam nu fortati, ci respectati recomandarea noastra de a inchide bine usile inainte sa incuiati. Daca totusi nu reusiti apelati la personalul Vama54 Family Resort.

Mobilier interior si mobilier terasa. Va rugam sa nu scoateti obiecte de mobilier din interiorul bungalowului (masa sau scaune) pe tarasa sau sa introduceti masa/scaunele de pe terasa in bungalow. Fiecare are rolul lui si este produs sa reziste la anumite conditii (umiditate,soare, etc).

Deseurile menajere
Deseurile menajere se pot arunca la tomberoanele special amplasate in curtea Vama54 Family Resort, in proximitatea portilor de acces precum si in proximitatea parcului de joaca sau a piscinei.

11. Telefonie mobila si internet

Singura retea cu semnal GSM in zona este Digi.
Internet WiFi Starlink prin satelit.

WI-FI este oferit gratuit si functioneaza in toate zonele din complexul Vama54 Family Resort, inclusiv in camere si bungalowuri.

12. Functionare TV, cartela acces in camera, economizor energie

Camerele din cabana boutique sunt dotate cu economizoare de electricitate, astfel la intrarea in camera pentru a functiona lumina, prizele si televizorul va rugam sa introduceti cartela de acces in economizorul aflat langa usa si semnalizat cu lumina de culoare albastra.

Toate camerele si bungalowurile la Vama54 Family Resort sunt dotate cu televizoare si televiziune prin satelit. Camerele din cabana ofera Orange TV iar bungalowurile ofera DigiTV.

In unele camere din cabana dupa ce ati introdus cardul de acces in economizorul de energie, televizorul va porni singur, in alte camere nu va porni si trebuie apasate butoanele on/off de pe telecomenzi, in functie de tipul televizorului.

In partea de sus a telecomenzilor sunt 2 butoane on/off, unul este pentru televizor, al doilea pentru receiver. Dupa ce apasati pe ambele butoane asteptati cateva secunde. Atat televizorul cat si receiverul vor porni. Pe ecranul televizoarelor din camerele din cabana va aparea mesajul “Kaon”, semn ca receiverul Orange este deschis si incarca programele. Din pacate in unele camere trebuie folosite ambele telecomenzi. Daca aveti nevoie de ajutor va rugam sa ne anuntati.

Daca totusi nu reusiti sa porniti televizorul va rugam sa anuntati personalul Vama54 Family Resort.

13. Sisteme de incalzire camere/bungalowuri

Camere in cabana. Cladirea principala este dotata cu 2 centrale de cate 80KW pe propan (GPL). Sistemul de incalzire este centralizat si functioneaza automat, caldura in camere si zonele comune nu functioneaza pe perioada verii, respectiv 1 iunie – 15 septembrie decat daca este necesar in unele nopti mai friguroase.

Bungalowuri. Fiecare bungalow este dotat cu centrala proprie pe gaz pentru incalzire si productie instant de apa calda. In interiorul bungalowului veti gasi termostatul wireless din care se poate seta temperatura ambientala. Daca intr-o anumita incapere din bungalow nu este caldura asigurati-va ca, caloriferul este deschis. La preluarea bungalowului termostatul va fi setat pe 21*C, temperatura recomandata pentru un somn sanatos. Daca doriti sa modificati aceasta temperatura va rugam sa folositi numai butoanele +/- de pe termostat. Functionarea centralei este comandata wireless automat de catre setarea dumneavoastra. In perioadele mai lungi in care tineti usile sau geamurile deschise pentru aerisirea spatiului va rugam sa setati termostatul pe maxim 15*C.

14. Sistemul ecologic de epurare a apelor uzate

Deoarece iubim si respectam natura, avem statie ecologica de epurare autorizata de APM pentru apele uzate, pe care le varsam apoi in raul Dalghiu. Noi folosim in mare parte produse de unica folosinta si detergenti biodegradabili, dar nu putem si nu avem dreptul de a controla ceea ce se utilizeaza si se arunca necorespunzator de catre oaspetii nostri in vasele de toaleta sau in dusuri. De aceea va rugam sa nu aruncati in toalete urmatoarele: pampers, absorbante, servetele umede, servetele demachiante sau alte produse care nu sunt produse biodegradabile. Va rugam sa aruncati toate produsele din lista de mai sus in cosurile de gunoi din proximitatea vaselor de toaleta. Uneori apar mirosuri neplacute de canalizare generate de conducte infundate/blocate sau chiar blocaje ale statiei de epurare exact cu astfel de produse. Statia de epurare nu functioneaza corect in astfel de situatii si pot aparea episoade scurte de poluare nedorite de nimeni. Pe de alta parte este foarte neplacut pentru dumneavoastra si stresant pentru noi cand apare un astfel de miros neplacut in curte. Va multumim ca respectati mediul.

15. Energie electrica ecofriendly- sistem offgrid de energie

Vama54 Family Resort nu este legata la sistemul national de energie datorita pozitionarii sale in arie protejata si lipsei de interes a operatorilor din domeniul energiei pentru aceasta zona. Astfel sursele noastre de energie sunt:

1. Sistem offgrid cu parc de panouri solare ecofriendly care poate produce pana la 60kw/ora, baterii pentru stocarea energiei produse si 8 invertoare care asigura buna gestionare a energiei electrice in toate zonele complexului turistic

2. Generatoare diesel de avarie (neprietenoase cu mediul ☹) pentru productia de energie in momentele in care consumul depaseste cantitatea de energie produsa sau stocata in baterii de catre sistemul offgrid.

Va rugam sa folositi resursele energetice responsabil si sa nu utilizati aparatura cu consum electric mare in camere sau in bungalowuri. Sistemele folosite de noi (invertoarele Victron si Fronius) au un inalt grad de protectie, astfel incat in situatia in care se incearca folosirea unui aparat in scurt circuit invertoarele detecteaza aceasta problema si se securizeaza automat prin taierea totala a electricitatii in complex. Nu intrati in panica, noi vom remedia problema in cateva minute, dar va rugam pe aceasta cale sa nu folositi aparatura adusa de acasa decat in situatii exceptionale.

ATENTIE! Nu putem incarca masini electrice deoarece punem in pericol tot sistemul complexului indiferent de marca, tehnilogie folosita si alte detalii tehnice. In Vama Buzaului sunt montate cateva statii care se pot folosi. Cea mai sigura varianta este vis-a-vis de intrarea in Rezervatia Valea Zimbrilor. In centrul Intorsura Buzaului gasiti o statie de incarcare unde incarcarea este gratuita momentan. Sunt de asemenea in lucru alte 9 statii de incarcare realizate de Primaria Comunei Vama Buzaului, la care cel mai probabil se vor putea incarca gratuit autoturismele electrice in scurt timp

16. Serviciu de menaj zilnic & Inlocuire lenjerii si prosoape

Conform ordinului 65/2013, ordin care reglementeaza clasificarea structurilor turistice din Romania, in cazul unitatilor de 3*, precum Vama54 Family Resort, schimbarea lenjeriei si prosoapelor este obligatorie la fiecare 3 zile de sejur.

Daca doriti inlocuirea zilnica a lenjeriilor si prosoapelor solicitam taxa logistica in suma 50lei/set complet persoana, respectiv 100lei/camera dubla cu sau fara balcon, 150 lei camera dubla cu sofa si 200 lei pentru toate tipurile de apartamente si bungalowuri.

De asemenea putem oferi si numai schimb de prosoape, in acest caz taxa fiind 50% din sumele de mai sus.

Serviciul de menaj se realizeaza zilnic. In cazul bungalowurilor va rugam sa anuntati daca doriti serviciul de menaj si intervalul orar in care se poate realiza acest serviciu, intrucat angajatii Vama54 Family Resort din departamentul de menaj nu au dreptul sa intre in bungalowuri fara acceptul oaspetelui pentru evitarea unor situatii neplacute.

17. Deseuri menajere

Deseurile menajere pot fi depozitate de catre oaspeti in cosurile de gunoi din interiorul complexului turistic. Va rugam pastrati curatenia in complex.